Tortilla Espaňola
Tortilla Espaňola
Zložitosť: pomerne ľahká príprava
Doba prípravy: 20 minút
Suroviny:
Zemiaky, cibuľa, olej, vajcia, vegeta, soľ, príp. pažítka
Kuchynské náčinie:
nož, panvica, lyžica
Postup:
Na kocky nakrájané zemiaky dáme do panvice spolu s cibuľou a nechám pražiť dovtedy, kým sú zemiaky mäkké. Medzitým si v miske rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ a vegetu. Mäkké zemiaky vyberáme lyžicou a prídáme k vajíčkam. Masu v miske dôkladne premiešame a opäť vrátime do panvice kde vytvarujeme z masy hrubšiu placku, ktorú asi po 3 minútach pomocou plytkého taniera prevrátime. Podávame najlepšie s čerstvou bagetou k pivu nakrájamé ako tortu.